Uitvaartbegeleiding

Freda Gaasbeek

Lezing: Maria de Greef

Regelmatig begeleid ik families van nog jonge mensen die dus vaak ook een jonge partner achterlaten. Ze hebben dan nog vele jaren voor zich. Daarin kan de behoefte aan een nieuwe partner ontstaan. Of overkomt hen plotseling een verliefdheid. Hoe ga je daar mee om? Hoe gaat de familie daar mee om? De lezing van Maria de Greef gaat over het vinden van een nieuwe liefde na het overlijden van je partner.

Verloren en Gewonnen.
Jaarlijks verliezen in Nederland zo’n 55.000 mensen hun partner. Velen vinden daarna opnieuw de liefde. Soms duurt dat jaren, soms gebeurt het snel.
Past het naast elkaar: verliefd zijn en rouwen? Zegt het iets over de liefde voor je overleden partner? Wat moet je met reacties van je omgeving?
Op deze en meer vragen heeft Maria antwoorden gezocht. En conclusies getrokken. Ze verwerkt vele verhalen en interviews in een boek dat de titel Verloren en Gewonnen draagt.
 In deze lezing vertelt zij die verhalen, naast  haar eigen verhaal en beschrijft ze de zoektocht en het nieuwe geluk van vele lotgenoten. Tevens deelt ze de meest actuele theorie en inzichten op hechting en rouw.
 
Spreker
Maria de Greef (1963) is verlieskundige. Ze werkt als opleider en adviseur in de levensgebieden rond sterven, uitvaart, rouw. In haar praktijk begeleidt ze mensen individueel of groepsgewijs om na een ingrijpende verlies-ervaring hun veerkracht te hervinden.
Maria  is al jaren een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter en directeur van nascholingsinstituut funiQ.
 
Meer informatie op: www. bureaumariadegreef.nl en www.funiq.nl
 
Wanneer: 10 april 2018, aanvang 19.30 uur.
Plaats: De Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A in Zwolle
Deelname: € 5,00
Aanmelden: info@fredagaasbeek.nl of via https://stadkamer.nl/activiteiten