Uitvaartbegeleiding

Freda Gaasbeek

Natuurbegraafplaats Inspiratiedag 21 mei

Inspiratiedag 2017
Datum: zondag 21 mei 2017 - 11:00 - 17:00
Ook ik ben daar aanwezig om te vertellen over mijn begeleiding. 

Tijdens die dag worden er meerdere rondleidingen en natuurwandelingen georganiseerd. Bovendien kunnen bezoekers zich informeren over natuurlijk begraven en alles wat daarbij komt kijken.
Er wordt een informatiemarkt ingericht waar verschillende organisaties zich kunnen presenteren. Zo waren er in voorgaande jaren leveranciers van natuurlijke uitvaartkisten te vinden, maar ook stichtingen voor hulp bij rouw na verlies.
Natuurlijke bloemstukken
Dit jaar werkt Hillig Meer samen met AOC Terra in Assen en Groningen afdeling bloemschikken. De studenten gaan op excursie in de bossen rondom de natuurbegraafplaats om inspiratie op te doen voor bloemstukken die geheel zijn samengesteld van natuurlijke materialen. Veel sierbloemen die op de Nederlandse markt komen, worden gekweekt in de Oost-Afrikaanse bloemenindustrie. Dat is niet bijzonder duurzaam, en daarom wil Hillig Meer graag meer bewustwording kweken over het gebruik van natuurvriendelijke materialen.
Een graf in de natuur bestaat louter uit vergankelijke materialen. Er is dan ook geen grafmonument of ruimte voor bloemen. Tijdens en in de eerste weken na de uitvaart zijn bloemen op een natuurbegraafplaats wel toegestaan.
De Inspiratiedag op Hillig Meer wordt dit jaar gehouden op zondag 21 mei van 11:00 uur tot 17:00 uur.