Dag voor dag

Dag 1 De laatste verzorging
Het verzorgen van de overledene is een dierbaar intiem moment. Als u dat wilt kunt u dit zelf doen of samen met een verzorger. U kiest de kleding uit zodat de opbaring er vertrouwd uitziet. Wilt u de opbaring thuis of in een uitvaartcentrum, op een bed of in de kist? Lees hier meer.

Kaart en advertentie
De tekst voor op de rouwkaart en de advertentie moet samengesteld worden. Daarvoor is het noodzakelijk al afspraken te maken over het moment van condoleren, waar wordt de afscheidsplechtigheid gehouden, wordt het begraven of cremeren. Daarbij is het belangrijk dat de woorden zorgvuldig gekozen worden. 

Dag 2 t/m5 Voorbereiding van de afscheidsplechtigheid
Het samenstellen van de afscheidsplechtigheid zal zich vormen in deze dagen. Wilt u zelf spreken of liever een spreker inhuren. Muziekstukken uitkiezen of live muziek organiseren. Een mooi gedicht voordragen of persoonlijke rituelen toepassen. Welke bloemen vindt u mooi. Vervoer op de dag van de uitvaart. Bijna alles is mogelijk en in ieder geval bespreekbaar. Samen zoeken we naar een samenstelling voor een waardig afscheid waar u met een tevreden gevoel op terug kunt kijken.

Dag 5 of 6 De uitvaart
Op de dag van de uitvaart zal ik u begeleiden en er voor zorgen dat alles volgens afspraak verloopt.