Start van het begeleiden vóór het overlijden

 

Kennismakingsgesprek        
Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Heeft u bepaalde vragen waar u graag een antwoord op wilt. Of wilt u als familie al enkele voorbereidingen treffen. Als we van te voren al kennis met elkaar maken weet u wie uw familie gaat begeleiden in de moeilijke periode van het definitieve afscheid. Voelt het goed? Dan kunnen we verdere afspraken maken. Een kennismakingsgesprek kost niets en is geheel vrijblijvend.
           
Wensen bespreken           
Tijdens de gesprekken bespreken we alle onderwerpen waar u mee te maken krijgt na een overlijden. Waar wilt u opbaren, wilt u een kist of een wade, wie mag er afscheid nemen en wanneer, van welke muziek houd u en nog veel meer onderwerpen

Voorbereiden van de kaart
De kaarten kunnen helemaal persoonlijk worden gemaakt. Deze kunnen afgedrukt worden op biotop papier. Biotop is een milieuvriendelijk papier met een natuurlijke uitstraling.

Een mooie spreuk, een sprekend gedichtje en de typerende karaktereigenschappen worden vaak in het overlijdensbericht vermeld. Als dat al klaar gemaakt kan worden scheelt dat heel veel stress en voorkomt het fouten. Is er een mooie foto beschikbaar bewaar deze foto dan op een logische plek. Na het overlijden voegen we dan de exacte tijd, datum en locaties nog toe. De kaarten kunnen dan snel verstuurd worden.
 
Begroting maken                
Als de wensen bekend zijn maak ik voor u een voorlopige begroting. Deze zal ik toelichten in een persoonlijk gesprek.

Bel Freda 06-42513280